Nieuws

“ Het oneindige licht”

  • vBOR
  • Nieuws
  • Reacties uitgeschakeld voor “ Het oneindige licht”

Zondag 8 januari was het theater Zuidplein het podium van een prachtige avond ter nagedachtenis van de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Een avond met diverse optredens en bijdragen in het teken van het leven van de profeet Mohammed (vrede zij met hem).

De avond begon met een korte film over het leven van de profeet en zijn overleveringen aan de mensheid. Na deze mooie bijdrage werden twee organisaties, Stichting Kika en het Voedselbank, het podium opgeroepen. Zij kregen namelijk een cheque uitgereikt van de organisatoren met daarin een bijdrage dat door de ticketontvangsten van deze avond werd gevormd. Dit mooie gebaar werd door beide organisaties geprezen.

Na dit mooie gebaar kregen de bezoekers een recitatie te horen uit de Koran. Op het scherm konden de bezoekers de vertaling van het gereciteerde volgen.  Na de recitatie werd er een lezing voorgedragen over de profeet Mohammed (vrede zij met hem) met de nadruk op de barmhartigheid van de profeet. Ook tijdens de lezing werden de bezoekers geïnformeerd over belangrijke aspecten in het leven. Een avond met boordevol informatie voor de bezoekers.

Naast de informatieve kant van de avond werden de bezoekers uiteraard ook getrakteerd op diverse optredens. Later op de avond kregen de bezoekers namelijk een prachtige zand-show voorgeschoteld met achtergrondmuziek en ingesproken verhalen over het leven van de profeet. Deze kleurrijke bijdrage werd eveneens geprezen door het publiek. Het applaus was meer dan terecht.

Als afsluiter stond voor ons Suvari en zijn band klaar om een spetterende show te geven met zang en poëzie in diverse talen. Na de prachtige bijdrage van Suvari en zijn band werd de avond beëindigd met uiteraard dankwoorden aan de genodigden, vrijwilligers en iedereen die heeft bijgedragen aan de realisatie van deze avond. Via deze weg danken wij iedereen nogmaals voor hun bijdrage en zien jullie graag terug bij een volgende bijeenkomst.Scroll to top